החלטתם שאתם רוצים להתקין על הקו שלכם צליל המתנה עסקי. מצוין! קודם כל (וללא קשר לעובדה שאני קריין מקצועי שעוסק בצלילי המתנה עסקיים) מדובר בהחלטה נכונה שתשדרג את העסק שלכם ותעניק לכם ממד נוסף של מקצועיות.
אבל… רגע. מה הטקסט שיוקרא על ידי הקריין בפאנטון עסקי שכזה? מי יודע מהן המילים הנכונות שיש לבחור? כאן צריך אדם עם ניסיון. אתם בוודאי חושבים לעצמכם: “מה כבר צריך לומר? תודה שהתקשרתם, מיד נענה, וקצת לקשקש כדי להעביר את הזמן, לא?”. אז זהו, שלא. בכל פתיח עסקי לנייד יש להשקיע מחשבה בטקסט שעל הקריין לקרוא.
ממריחת זמן לניצול זמן
בשיחות עם לקוחותיי, אני מבהיר בפניהם פעם אחר פעם: לטקסט ישנה משמעות מכרעת בכל צליל המתנה. נכון – עצם העובדה שיש לכם צליל עסקי הוא מצוין ומשדר מקצועיות ואמינות, אבל הטקסט לא אמור להוות “מריחת זמן”, אלא “ניצול זמן”.
אם הייתי אומר לכם שיש לכם בין 18 ל-24 שניות למסור לעולם את המסרים הכי חשובים בעסק שלכם, בוודאי הייתם בוחנים כל מילה, כדי ליצור את המסר הטוב ביותר בפרק הזמן הקצר ביותר. כך צריך להיות גם ביצירת פאנטון עסקי. עליכם להעביר בזמן מוגבל את המסרים העיקריים והשיווקיים של העסק שלכם, על מנת להרשים את הלקוח הפוטנציאלי, עוד לפני שאמרתם “הלו”.
צליל המתנה מושלם – יש דבר כזה?
התשובה היא לא. אין צליל המתנה עם טקסט אידאלי שירצה את כולם, ולכן חשוב להתקרב אל האידאל של טקסט טוב, קריינות מעולה ומוסיקה קולחת שעוטפת את מה שישמעו המתקשרים אליכם. אם, למשל, אתם חנות או רשת בעלת סניפים או משרדים, וחשוב שלקוחותיכם יידעו להיכן הם אמורים להגיע, ציינו זאת בצליל ההמתנה! אם אתם מעניקים שרותים שאינם מצריכים מפגש עם לקוחותיכם (כמוני למשל) – מידע זה אינו נחוץ ולכן תוכלו לציין מידע אחר ומועיל יותר במקומו.
לכן, כאשר לקוח מתקשר אליי ומעוניין להתקין על הקו שלו צליל המתנה עסקי, אני מבקש ממנו לחשוב על כל הנקודות ההכרחיות והנחוצות למתקשרים, וכמובן מוסיף מניסיוני כאיש תוכן. יחד – התוצאה היא צליל המתנה מרשים, אפקטיבי, מכירתי, אך בד בבד – אינפורמטיבי.
האזינו: צליל המתנה עסקי עבור חן אמבטיות