“מה הבעיה? אני אכין צליל המתנה בעצמי”
הפרסומות שאתם שומעים, הסרטון שאתם צופים בו ביוטיוב ואפילו המענה הקולי בקופת החולים או חברת הסלולר. בכל מקום אתם שומעים קריין מקצועי או קריינית מקצועית, שנועדו להעביר את המסר בצורה הברורה והטובה ביותר לכלל האנשים המאזינים. לא רק חברות וגופים זקוקים לשרותי קריינות – אלא גם אנשים פרטיים, מניסיוני בתחום.
אך איך תדעו שבחרתם באדם שהוא קריין מקצועי? הרי ברוב המקרים, עבודות קריינות מבוצעות אפילו ללא פגישה בין הלקוח לבין הקריין. כיום, עסקאות קריינות נעשות לרוב באמצעות התקשרות טלפונית או התקשרות במייל, ושליחת הקבצים ברשת. גם התשלום נעשה באופן אלקטרוני. כדי לוודא שמי שמבצע את העבודה הוא קריין מקצועי, הנה כמה נקודות ששווה לבדוק:
- תיק עבודות – קריין מקצועי הוא קריין בעל תיק עבודות עשיר. שאלו את הקריין היכן ניתן למצוא את תיק העבודות שלו. בדרך כלל, הדבר נמצא באתר הבית שלו, או בערוץ יוטיוב ייעודי.
- המלצות – בדקו המלצות על הקריין. בחלק מהמקרים ניתן להיתקל בהמלצות בדף הפייסבוק העסקי שלו או באזור מסוים באתר שלו. כמו כן, ניתן לבקש מכל קריין שיפנה אתכם ללקוח מרוצה שיספר לכם על אופי השירות.
- סגנונות קריינות שונים – קריין מקצועי הוא קריין שמסוגל לשלוט בכמה סגנונות קריינות. לדוגמא, קריינות אינפורמטיבית, קריינות הארד-סייל וכו’…
- עבודות קריינות מגוונות – בתיק העבודות של הקריין ניתן לראות עד כמה מגוונות העבודות שלו. למשל, קריין שמבצע רק עבודות צליל המתנה עסקי אולי לא יתאים לסגנונות אחרים של קריינות, כמו קריינות לסרטי תדמית, או פרסומת קצרה? לכן, בדקו אם בתיק העבודות של הקריין ישנן עבודות קריינות מגוונות.
- שיחה – למרות שמדובר בעידן טכנולוגי שבו התקשורת נעשית באמצעים אלקטרוניים, אני חושב שעדיין אין כמו שיחה טובה בין הקריין לבין הלקוח שבה ניתן להתרשם באופן הדדי ולתאם ציפיות היטב.
Related posts