
חלק ניכר מהלקוחות שלי, הן נשים שמספקות שירותים עבור קהל שרובו נשי. למה אני מתכוון? קוסמטיקאיות, מנחות סדנאות, מעצבות אופנה וכו’. אותן בעלות עסקים הן כמו כל אחד מאיתנו, בעלי עסקים שהלכו אחרי החלום שלהם. כשמגיע הרגע שבו הן מחליטות לשדרג את העסק שלהן עם צליל המתנה עסקי או פתיח לטלפון הנייח שלהן, הן מתקשרות אליי ומעוניינות לשמוע לגבי אפשרות של קריינית.
“רגע אחד”, אני אומר. “חשבת פעם על קריין מקצועי ולא קריינית מקצועית?”. ברגע הראשון זה נשמע מוזר – שגבר יפרסם קוסמטיקה או בגדים לנשים? הרתיעה הזו מובנת. כנשים שמוכרות מוצרים לנשים או מספקות להן שירותים – הרצון הוא שאישה תבצע את הקריינות.
מאיפה באו ה’כללים’ האלו?

הקהל נשי – קריין או קריינית? מה דעתכם?
פשוט מאוד – הכללים האלו הם הרגלים אליהם הורגלנו מפרסומות ומתכנים שאליהם נחשפנו. למשל: כשגבר מחפש מכונית שטח, הקול שיעמוד מאחורי הפרסומת הוא כנראה של קריין בעל קול בס מחוספס. מעין ‘גבר-גבר’ כזה. מצד שני, כבר ראינו פרסומות ומסרים שיווקיים לקהל גברי שבו ישנה קריינית – כמובן שהדבר תלוי בסוג המוצר או השירות, אבל פה ושם אפשר למצוא שהקול שמאחורי הפרסומת לגברים – שייך לקריינית ולא לקריין.
גם במוצרים המיועדים לנשים – אפשר למצוא פה ושם קריינים. אמנם לא הרבה, אבל הם קיימים. בכל הקשור לביצוע צליל המתנה עסקי, יש צורך ללכת על פי הקווים וליצור צליל שמרני שכולל קריינית. זה מקובל, אבל אני תמיד שואל את הלקוחה: “איפה הייחוד שלך לעומת המתחרות שלך?”.
ובכן, דווקא כשהמתחרות שלכן מחזיקות פתיח לטלפון המבוצע על ידי קריינית אישה, אולי זו ההזדמנות שלכן להיות מיוחדות ולבחור דווקא קריין מקצועי לביצוע העבודה. מיותר לציין כי בעבודותיי עבור עסקים בעלי קהל נשי, אני נעתר לבקשות של הלקוחה, כמו קול רך יותר ואינטונציה המתאימה למוצר או לשירות המוצע.
כך למשל, אחת מלקוחותיי, קוסמטיקאית מקסימה שכבר הייתי בטוח שלא תבחר בי כקריין, החליטה לבצע פניית פרסה ולבקש ממני להכין לה את הצליל. כמה ימים לאחר שהוא הוטמע בטלפון הנייד שלה, היא התקשרה אליי בהתלהבות וסיפרה לי עד כמה הלקוחות שלה היו מוקסמות ואהבו את הייחוד שלה מול קוסמטיקאיות אחרות.
לסיכום
לפעמים אנחנו חושבים שקריינית היא זו שצריכה לבצע קריינויות עבור עסקים בעלי קהל נשי. מדובר לרוב בהרגלים שקשה להתנתק מהם, ובמסגרת עיסוקי כקריין מקצועי, אני מציע ‘לשבור מוסכמות’ ולבחור דווקא בקול גברי עבור מסרים המיועדים לנשים. אסיים בציטוט של לקוחה מרוצה: “קול גברי מתאים יותר, הוא מפתה וסקסי יותר”. לא אני אמרתי…