
אתם בעלי מקצוע מצוינים בתחומכם ומעניקים שירות אישי לכל לקוח ולקוחה שפונים אליכם. אבל האם כולם יודעים זאת? כשלקוח מתקשר אליכם, הוא יודע שהוא פנה לעסק שלכם ושהוא מעוניין בשירות שלכם. הוא לא יודע שמי שיטפל בו הוא אתם, בעלי העסק, שתעניקו לו את השירות הכי טוב שאתם יכולים.
בישראל יש המון עסקים המורכבים מאדם אחד – בין אם הוא סוכן ביטוח, הנדימן, איש תחזוקה או קוסמטיקאית. כאשר נכנסת שיחה חדשה לטלפון הנייד שלהם, הם יענו ללקוח ויעניקו לו שירות – בלי מזכירה או גוף שלישי שיקבל את השיחה. חלק גדול מאותם עסקים, מעוניין שהלקוח יידע על כך מהרגע הראשון. צליל המתנה עסקי הוא הזדמנות מצוינת לציין זאת בפני הלקוח, עוד לפני שעניתם לשיחה.
איך זה קורה?

צליל המתנה עסקי אישי – כל אחד יכול
פשוט מאוד. ניקח למשל עסק שנקרא “א.ר. פתרונות טכניים”, שבעליו הוא בחור בשם קובי. אם הקופירייטינג של פאנטון עסקי לעסק שכזה ייפתח במילים “שלום ותודה שהתקשרתם ל-א.ר. פתרונות טכניים, מיד נענה לשיחתכם” – המתקשר יבין שמישהו אמור לענות לו. לעומת זאת, אם הפאנטון ייפתח במילים “שלום ותודה שהתקשרתם ל-א.ר. פתרונות טכניים, קובי מיד יענה לשיחתכם”, המתקשר יבין מיד שמי שאמור לטפל בו הוא קובי.
אפשר כמובן לצרף לפתיח את התפקיד של קובי, למשל: “מנהל הלקוחות קובי כהן מיד יענה לשיחתכם” – ואז הלקוח עוד יותר בטוח בזהות האדם שיענה לו. מניסיוני, בעלי עסקים רבים לא מעוניינים שיידעו מה תפקידם המדויק ולכן אפשר להתאים את התפקיד או לא לציינו בכלל בפתיחה. העיקר כאן – הוא יצירת צליל המתנה עסקי אישי שייחד את העסק שלכם, אבל עוד יותר חשוב מכך – אתכם, נותני השירות.
צליל המתנה אישי – גם בחברות גדולות
חלק מלקוחותיי הם חברות שמחזיקות במספר קווים סלולריים לבעלי תפקידים שונים. עבור אותן חברות ניתן ליצור מספר צלילי המתנה, שבהם נאמר שמו של כל בעל תפקיד. התוצאה – מיתוג טוב יותר עבור החברה ואנשיה. מבחינתכם, לא מדובר בתוספת משמעותית למחירו של צליל המתנה עסקי ומבחינת החברה שלכם, מדובר בשדרוג משמעותי ביותר – בהשוואה למצב שבו כל בעלי הטלפונים בעלי אותו צליל עסקי.