
לאחרונה נתקלתי בשאלה מצד רבים המתלבטים אם להיכנס לתחום הקריינות – האם לגשת לקורס קריינות או לא. התשובה שלי הייתה, במקרים רבים, לא חד משמעית. הדבר תלוי באדם עצמו וברצון שלו להיות קריין מקצועי. אם מדובר בקריינות חובבנית, אל לו לגשת לקורס קריינות.
אם אתם מרגישים צורך אישי להיות קריין מקצועי או קריינית מומחית, ומחפשים את הכלים הנכונים שיעזרו לכם לבצע את הצעד, מומלץ לגשת לקורס קריינות, אבל קחו בחשבון שתצטרכו להיפרד מכמה אלפי שקלים כדי לקבל את הכלים המתאימים.
אם אמרו לכם שיש לכם קול טוב, ואתם חושבים אם בכלל התחום מושך אתכם, ייתכן מאוד שהאש עדיין לא בוערת בכם, וקורס קריינות עלול להיות בחירה שלא תמצו אותה עד תום בחייכם. הרי מטרת הקורס היא להכשיר קריינים מקצועיים שיהיו מיוצגים על ידי סוכנויות או יעבדו באופן עצמאי.
הסיפור האישי שלי
הנה סיפור אישי: בשבועות האחרונים לשירותי בצה”ל, נתקלתי באינטרנט באתר של “אולפני גבע”, המציע קורס קריינות רדיו וטלוויזיה. כבר בגיל צעיר מאוד נמשכתי לקריינות, קולי היה בוגר ביחס לגילי, והרגשתי שאני פשוט רוצה להיות חלק מהקורס. עד מהרה נרשמתי אליו ורגע לפני גיל 22 גם סיימתי אותו בהצלחה.
קורסי קריינות בדרך כלל נערכים אחת לשבוע במועדים שנחשבים נוחים לאנשים עובדים. חבריי לקורס ואני למדנו אחת לשבוע במשך כחודשיים וחצי את רזי הקריינות מתחילתה ועד סופה. אחד המרצים הבכירים היה עדי טלמור המנוח, שלימד אותנו במשך כשעתיים רק איך להכניס ולהוציא אוויר בצורה נכונה, לחמם את הסרעפת, לאמן את הלסת ולהתמתח לפני הקריינות. אולי נראה לכם במבט ראשון שהכלים האלו לא נחוצים, אבל האמינו לי בתור אדם שעבר קורס קריינות, שכל תרגיל חשוב מאוד, במיוחד כאשר מדובר בקריינים מתחילים.
לאחר ההיכרות הבסיסית עם תרגילי הקריינות, נלמדים בדרך כלל בקורסי קריינות אנטונאציה נכונה, הגשה חדשותית, הגשה קלילה יותר, קריאה אמנותית, קריינות הארד-סייל לפרסומות, ניקוד קריינים וכמובן סוגיות לשוניות וטעויות נפוצות.
לסיכום, אם קריינות מקצועית היא השאיפה שלכם ואתם רואים את עצמכם עוסקים בתחום, בקורס קריינות תמצאו את מבוקשכם. זהו פתח ליצירת עבודות קריינות מקצועיות כמו קריינות לסרטי תדמית, קריינות חסויות ועוד. אם אתם עדיין חוששים וחצויים, אמליץ לכם לחכות עוד קצת, עד שתהיו בטוחים שאתם עושים את הבחירה הנכונה.
האזינו לקריינות חסות שביצעתי לדוגמא: